LotteryHelmet

Det roliga sättet att tjäna pengar till klubben!

Lotterna från LotteryHelmet består av hockeyhjälmar tillverkade i papp med ett unikt lottnummer placerat bakom örat. Lottförsäljningen är ett lätt och roligt sätt för klubben att tjäna pengar samtidigt som hjälmarna hjälper till att skapa färg och härlig stämning på läktaren. Med LotteryHelmet kan alla klubbar tävla om titeln Sveriges bästa hockeyfans!

Stämning på läktaren

LotteryHelmets lotterihjälmar hjälper till att skapa färg och stämning på läktaren. Genom tävlingar i sociala medier och utlottning av fina priser får fansen ännu fler anledningar att stötta laget på plats.

Intäkter till klubben

LotteryHelmet är ett enkelt och roligt sätt att tjäna pengar till klubben. Intäkterna från lotteriet går till klubben medan fakturan går direkt till sponsorföretaget. På så vis behöver inte klubben ligga ute med pengar.

En nära reklamyta

Lotterihjälmarna är en effektiv reklamyta både på läktaren och i sociala medier.  I vårt grundpaket ingår 3 exponeringsytor på varje lotthjälm; en framtill och en på vardera sida. Med LotteryHelmet får sponsorföretaget en central roll i hockeyfesten!

Ni bestämmer hur hjälmen ska se ut

Grundpaket

Hjälmarna levereras i utvalda färger och med färdigtryckta logotyper. I vårt grundpaket ingår plats för totalt 3 logotyper; en framtill på hjälmen och en på vardera sida. Vi rekommenderar att ni placerar sponsorns logotyp framtill och klubbens logotyp på hjälmens sidor.

Exempel grundpaket:

  • Placering 1: framtill (sponsor)
  • Placering 2: vänster och höger sida (klubb)

Skräddarsytt paket

Om ni önskar exponera fler än en sponsor på hjälmen är ni välkomna att kontakta oss via e-post till info@lotteryhelmet.com så tar vi snabbt fram en design och ett pris för detta!

FRÅGOR OM LOTTERYHELMET?

Kontakta oss

Vad kan vår klubb tjäna?

Hur mycket er klubb kan tjäna på LotteryHelmets lotteri beror dels på hur många lotteri ni säljer och dels på vilket avtal ni har med er sponsor.

Liten eller stor klubb?

För en mindre hockeyklubb kanske det ser ut så här: klubbens sponsor betalar för inköp av lotterna, i utbyte mot den reklamyta som lotterna ger, medan klubben behållera intäkterna från försäljningen av lotterna.

För en större klubb finns givetvis även möjlighet att även sätta ett eget pris för reklamytan på lotthjälmen som ger god synlighet både på läktaren och i sociala medier. Ett avtalsförslag i word-format kan du ladda ner här.

Pris på lotterna vid försäljning?

Utpriset på lotthjälmen väljer ni själva. Vi anser att 20 kr är ett bra pris om det finns en mindre vinst i potten. Om ni tillsammans med er sponsor lottar ut något av lite större värde så kan ni förstås ta mer betalt per lott.

Då sponsorn betalar för hjälmarna kan klubben givetvis även välja att dela ut lotthjälmarna gratis. Kanske rentav till alla besökare i samband med entrén.

Hur går betalningen till?

Fakturan för lotthjälmarna går förslagsvis direkt till sponsorn, för att den ideella föreningen inte får dra av momsen. Vi skickar alltid en orderbekräftelse till er kontaktperson hos sponsorn där det framgår att det avser reklamhjälmar för er förening och vem hos er som är kontaktperson.

Inget bäst före-datum

Tänk också på att ni inte behöver sälja alla vid samma tillfälle utan ha det som stående inslag på era hemmamatcher tills dess att lagret är slut. Alla hjälmar i er serie har ett unikt lottnummer.

Ett räkneexempel

Så här gjorde Småstads IF och Restaurangkedjan:

  • Hockeyklubben Småstads IF:s sponsor Restaurangkedjan köpte in 1000 lotthjälmar á 9 250 kr (exklusive moms) och skänkte samtidigt 12 st presentkort på en familjemiddag värd 500 kr till klubbens lotteri.
  • Vid samtliga hemmamatcher under säsongen lottades en familjemiddag från Restaurangkedjan ut i pausen i den andra perioden. Ett stående och mycket lyckat inslag!
  • Under säsongen sålde Småstads IF samtliga lotter för 20 kr/st och tjänade totalt 20 000 kr.

Sammanfattning:

Småstads IF gjorde en vinst på 20 000 kr och Restaurangkedjan fick god exponering av sitt varumärke under hockeysäsongen – både på lotthjälmarna och genom priserna som lottades ut.

NÅGRA NÖJDA KUNDER

Kiruna IF

Vi är jättenöjda med lotterihjälmarna och den service vi har fått från LotteryHelmet. Hjälmarna är snygga och lotteriet är ett roligt sätt för klubben att tjäna pengar samtidigt som det hjälper till att höja stämningen på läktaren.

Burger King Kiruna

Genom LotteryHelmet har vi hittat ett bra sätt att stötta vår lokala hockeyklubb Kiruna IF. Fördelen med lotthjälmarna är att vi får en reklamyta som har direktkontakt med publiken. Familjemiddagen som lottas ut lockar också många fans att besöka vår restaurang i samband med matchen.

Serve Företagsservice

För oss är det viktigt att synas lokalt och därför satsar vi på marknadsföring via LotteryHelmet. Hockey är stort i vår stad och hjälmarna är en perfekt reklamyta som når vår målgrupp på ett både kreativt och effektivt sätt.

BESTÄLL HÄR!

Ett win-win lotteri för klubb och sponsorer!

BESTÄLL HÄR